Jannet Grave, kinder diëtist

Kinderen

Een van mijn aandachtsgebieden in de praktijk is kinderdiëtetiek. Kinderen of ouders melden zich om diverse redenen tot mijn praktijk. Wilt u vooraf hierover contact dan is dat natuurlijk mogelijk

Enkele aandachtsgebieden die ik zie;

  • Allergie
  • Buikklachten en of darmklachten
  • Ondergewicht of juist overgewicht
  • Angst hebben om te eten of om aan te komen
  • Kritische eters
  • Energieverlies, tekort aan voedingsstoffen
  • Vegetarisch eten of veganistisch eten

Ik ben als diëtist verbonden aan het netwerk kinderdiëtisten en volg veel relevante scholingen die betrekking hebben op de kinderdiëtetiek.

BREDER KIJKEN NAAR HET KIND

Om met kinderen te werken heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan. Dat geeft me een breder kader waarmee ik naar de vraag kan kijken. Na deze opleiding heb ik het vervolg gedaan namelijk de opleiding systemisch/contextueel werken voor de kindercoach.

Dit raakte mij enorm en ik vond dat deze manier van kijken, namelijk dat je achter het kind ook altijd zijn ouders en diens ouders kunt waarnemen zo bijzonder dat ik dit verder wilde gaan uitwerken.

Sinds 2021 ben ik contextueel hulpverlener en ben ik nu in opleiding tot therapeut.

 

Anders kijken naar Kritische eters;

Veel kinderen vinden eten moeilijk. Ik zie hier veel zorg bij de ouders. Het eten met elkaar geeft steeds meer spanning. Waarom eet ons kind zo moeilijk?

Hier kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen. Leren eten gaat gewoon niet bij iedereen even gemakkelijk.

Ik heb als kinderdiëtist de cursus kritische eters gevolgd bij de kinder(dieet) creatie. De methode is voor elk kind op maat en omvat ook een persoonlijk voedingsadvies.

 

De kracht van de diverse programma’s is dat het kind al jong op een creatieve en kindvriendelijke manier betrokken wordt om zelf aan de slag te gaan met het eten. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is. Zo helpen onze eethelden je kind op weg om een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. Kinder(dieet)creatie