Jannet Grave, diëtist, leefstijlcoach en contextueel therapeut i.o.

Leefstijlgeneeskunde

Mensen vragen we eens aan mij; wat doet een diëtist eigenlijk? Wat kan ik verwachten van de begeleiding. Gek genoeg zeg ik dan vaak; ik doe niets met dieet. Een beetje een rare opmerking van iemand die zich diëtist noemt misschien.

Wat kunt u verwachten?

Ik heb jaren ervaring in het begeleiden van mensen met een chronische leefstijlziekte. Binnen Voeding Leeft werk ik als diëtist verbonden aan het programma keerdiabetes2om. Een prachtige leefstijlinterventie die door zorgverzekeraars wordt vergoed. Mijn kennis wordt hier op hoog niveau gehouden door de continue ontwikkeling op kennis die hier plaatsvindt.

Mijn passie is daarom gericht op het aanleren van gezond gedrag. Een proces wat tijd kost en inzicht waarom iets wel of niet past binnen uw voedingspatroon. Het gaat niet zozeer over wat wel en niet mag maar meer over wat de geschikte opties zijn. Daarnaast zal mijn aandacht binnen de consulten ook uitgaan naar andere factoren die van invloed zijn op onze lichamelijk en geestelijke gezondheid zoals slapen, stress, ontspanning en beweging.

Wat mij betreft vergt dat niet een dieet maar een inzicht in hoe te veranderen. Een kernwoord voor mij is, praktisch en uitvoerbaar. Factoren als gezin, emotionele belastbaarheid, budget, lichamelijke mogelijkheden of onmogelijkheden nemen we mee in het totaal plaatje.

Ik probeer het verhaal zo helder mogelijk te vertalen naar uw situatie!

VERGOEDING VAN HET CONSULT

De vergoeding verloopt via de zorgverzekeraar. Wij worden voor 3 uren per lopende jaar vergoed vanuit de basiszorg. Soms is er nog een gedeelte vergoed vanuit de aanvullende zorg. Check hiervoor uw polis.

Ik werk ook samen met de Huisartsenzorggroep Medrie in Zwolle. Bent u verwezen vanuit de keten zorg voor diabetes, verhoogd cholesterol of verhoogde bloeddruk, dan wordt het consult via de ketenzorg vergoed. Hier geldt geen eigen risico. Informeer hiervoor bij uw huisarts.

Mijn eigen tarief, waarbij ik u een factuur opstuur na het consult, komt dit jaar op € 72,00 per uur.

Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op via het contact formulier. Het is altijd mogelijk om vooraf met elkaar te bellen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ik zie u graag in de praktijk!